Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu

WEB https://karamanciilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Ilıca Mahallesi Ilıca Bulvarı No35 07600 Manavgat/ANTALYA
VİZYON : Ilıca Mehmet Ali Karamacı İlkokulu öğrencilerini; kendilerine güvenen, sistemli düşünebilen, girişimci,teknolojiyi etkili biçimde kullanabilen,planlı çalışma alışkanlığına sahip, estetik duyguları ve yaratıcılıkları gelişmiş nesiller olarak bir üst öğrenime hazırlamak.
MİSYON : Eğitimin her alanında il ve ülke düzeyinde saygın bir kurum haline getirmek suretiyle Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu mensubu olmanın onur ve gururunu öğretmenlere, bütün çalışanlara ve öğrencilere yaşatmak..*Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, *Sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, *Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, *Bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, *Fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, *Yüce Önder Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal Eğitim.
Saatler : Ders Başlama: 8.40 Ders Bitiş :14.30
Isınma : Klima
Servis : Okulumuzda bir adet özel servis (okul aile birliği yönetmeliği kapsamında) bulunmaktadır.
Ulaşım : Şehir İçi minibüs ya da özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.Personelimizin bir çoğu Ilıca Mahallemizde ikamet etmektedir.
Yerleşim Yeri : Ilıca Mahallesi 07600 Manavgat/Antalya
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklık 60 km İlçe merkezine uzaklık 8 km
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzun mevcut 620 öğrenci kapasitesi olmakla birlikte ilkokul birinci sınıflarda 150 öğrenciye kadar kontenjanı bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Adrese kayıt ile öğrenci kayıt edilmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuz sınav ile öğrenci almamaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Ortaokula adres kayıt ile ilkokul öğrencilerimiz yerleştirilmektedir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuz 2/B sınıfı öğrencisi Havin KÖTÜZ, 2021 Yılı Yenal Karahan Bölgesel Karate Ligi finalinde İzmir´de 3. ; Denizli´de 1. olmuştur.2021-2022 yılları İlçe çocuk oyunları kategorisinde derece alan öğrencilerimiz vardır.
Bilimsel Etkinlikler : 2022-2023 Yılında 4 öğrencimiz BİLSEM Sınavını kazanarak eğitim almaya hak kazanmıştır.
Proje Çalışmaları : Okulumuz Müdür Yardımcısı Harun Reşit DÖNER, eTwinning projesi yürütmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuzda E-Twinning ve Erasmus projelerine katılım sağlanmakta olup.Uluslar arası kalite belgesi alan öğretmenlerimiz bulunmaktadır.
Diğer Hususlar : Okulumuz 20 derslik ve 22 öğretmen 3 idareci ile hizmet vermektedir.